ضوء على فلسطين والأقصى

ضوء على فلسطين والأقصى

منتدى اسلامي شامل يهتم بالدرجه الااولى بديننا الحنيف وبقضيه فلسطين وأخبارها وتسليط الضوء على كل مايجري بها من احداث
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول


 
نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلةنقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلةنقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة  نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلةنقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة                         
                                                                                                   

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» الأرقام والحروف والأشكال صوط وصوره للأطفال
الأربعاء أبريل 04, 2012 4:05 am من طرف rezgui

» لتحميل مسنجر بلص " لفتح أكثر من ايميل هتمل
الخميس مارس 22, 2012 11:38 am من طرف امــــل الحيــــاه

» حماس لا تعتبي " الجزيره ووصمة عار "
الثلاثاء مارس 13, 2012 12:24 am من طرف امــــل الحيــــاه

» من هنا " قوانين الاشراف على المنتدى
السبت فبراير 18, 2012 4:39 am من طرف امــــل الحيــــاه

»  قوانين الاشراف على
السبت فبراير 18, 2012 4:25 am من طرف امــــل الحيــــاه

» عودة رئيس الوزراء اسماعيل هنيه لقطاع غزه بعد جولته الخارجية الثانية
السبت فبراير 18, 2012 12:24 am من طرف عاشق فلسطين والاقصى

» خبر سار" مـــصـر تــقـرر ضـخ الـوقود لــغـزة الأحد
السبت فبراير 18, 2012 12:19 am من طرف عاشق فلسطين والاقصى

» حفل استقبال إسماعيل هنية في الكويت - فرقة العودة " فيديو
الجمعة فبراير 17, 2012 11:26 pm من طرف عاشق فلسطين والاقصى

» لقاء رائع يقدمة نبيل العوضي مع اسماعيل هنية " اسماعيل هنية يعد الشيخ نبيل العوضي بالخطبة بالقدس
الجمعة فبراير 17, 2012 10:38 pm من طرف عاشق فلسطين والاقصى

» اليكم حقيقة استشهاد المعلمة علا الجولاني في باص الموت بالقدس " وصورتها
الجمعة فبراير 17, 2012 9:44 pm من طرف عاشق فلسطين والاقصى

» بعض أقوال أبي بكر الصديق رضي الله عنه
الخميس فبراير 16, 2012 11:39 pm من طرف امــــل الحيــــاه

» اليكم هاذا الحوار الرائع " عن المرأه والرجل والشباب والشيخوخة والصبر والحكمة والعزيمه
الخميس فبراير 16, 2012 11:25 pm من طرف امــــل الحيــــاه

» اليكم مصدر السعادة لكل إنسان
الخميس فبراير 16, 2012 11:13 pm من طرف امــــل الحيــــاه

» أمور يلاحظها الرجل في المرأة
الخميس فبراير 16, 2012 11:10 pm من طرف امــــل الحيــــاه

» قصه رائعه . رجل ينام كل ليلة في الجنة !!
الخميس فبراير 16, 2012 10:58 pm من طرف امــــل الحيــــاه

» قصه هادفه " أمي أم ابني؟؟
الخميس فبراير 16, 2012 10:52 pm من طرف امــــل الحيــــاه

» من هنا " إزرع الثقة بنفسك بـ 3 كلمات فقط !!!!
الخميس فبراير 16, 2012 10:47 pm من طرف امــــل الحيــــاه

» قضيه " رفض الإعدام حتى تنفيذ الحكم على شخص آخر!
الخميس فبراير 16, 2012 10:37 pm من طرف امــــل الحيــــاه

» خبر" سعودي يتزوج فتاة عمرها 8 سنوات
الخميس فبراير 16, 2012 10:32 pm من طرف امــــل الحيــــاه

» هكذا هو خلق المرأة المسلمة
الخميس فبراير 16, 2012 10:25 pm من طرف امــــل الحيــــاه

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blinklist  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Technorati  

قم بحفض و مشاطرة الرابط ضوء على فلسطين والأقصى على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط ضوء على فلسطين والأقصى على موقع حفض الصفحات
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
امــــل الحيــــاه
 
عبد الرحيم
 
ورده الأمل
 
عاشق فلسطين والاقصى
 
منال
 
المها جر
 
rezgui
 
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 1 عُضو حالياً في هذا المنتدى :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 1 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 16 بتاريخ الأربعاء نوفمبر 06, 2013 12:15 pm
نوفمبر 2017
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
اليوميةاليومية

شاطر | 
 

 اليكم طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
منال

avatar

عدد المساهمات : 16
تاريخ التسجيل : 01/01/2012

مُساهمةموضوع: اليكم طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز   الأربعاء فبراير 08, 2012 4:57 am


طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز


اولا الطماطم :
أنا بجيب الطماطم مستوية وبعدين اضربها فى الخلاط واصفيها بصفايه .. وبعدين
احط لكل كيلو طماطم تلات ملاعق سمن واسيبها لحد ماتنشف مايتها خالص وبعدين
احطها فى اكياس وكل كيس على قد الاكلة..

ثانيا الثوم:
أنا بشترى الثوم فى شهر مايو لان سعره بيكون رخيص وكمان بيكون مش جديد فيبقى تقشيره صعب ولا قديم فيبقى فاضى ....
بجيب الثوم واقشره واحطه فى الخلاط واحط معاه لكل كيلو ثوم اتنين ملعقة
كبيرة زيت ونص ملعقة ملح... واضربهم لحد مايبقى ناعم... واحط معظم الكمية
فى برطمان زجاجى (والزيت عشان لون الثوم مايتغيرش وكمان يحتفظ بالنكهة
بتاعته.. اما الملح عشان مايجمدش فى الفريزر واعرف اخد منه بالمعلقة بطريقة
سهلة).... اما باقى الكمية باحط معاهم فى الخلاط فلفل اخضر وكسبرة خضرة
وكمون كتير وبضربهم مرة تانية لحد ما المكونات تنعم وبحطهم فى برطمان تانى
عشان تتبيل السمك وطواجن الجمبرى والكاليمارى.. وتتبيلة البدنجان المخلل
وحاجات كتير.......وبيقعد عندى من السنة للسنة اللى بعدها....


ثالثا البسلة:
بجيب البسلة واخرج حبوب البسلة من قشرتها واحطها فى كيس مع جزر مقطع مكعبات صغيرة ... وبس


رابعا الفاصوليا:
بقطع طرفى الفاصوليا وبعدين اقطع الفاصوليا الى قطع متوسطة وبعدين اكون
حاطة على النار حلة فيها ماء مغلى وملح واسقط الفاصوليا لمدة دقيقة بعد ما
اشيل الحلة من على النار واصفيها فى مصفاة وبعد متتصفى خالص اكون مجهزة طبق
فيه ماءوثلج كتير واحط المصفاه بالفاصوليا في الماء المثلج لمدة ثوانى حتى
تحتفظ بلونها اخضر زاهى ..... واصفى الفاصوليا مرة اخرى واعبيها فى اكياس
على حسب الأكلة..

خامسا الخضرة:
بالنسبة للبقدونس والكسبرة والشبت بغسلهم كويس اوى وانقعهم بعد كده فى ماء
مضاف ليه معلقة خل وبعدين افرمهم ناعم اوى بمخرطة الملوخية وواصفيهم لمدة
ساعتين على قطعة قماش وبعدين احطهم فى كيس وكل ما احتاج شويه اخدهم من
الكيس على طول..وباستخدمه لخلطة المحشى والممبار والفول بالتقلية وساعات
لما بيكون عندى عزومة بافرشهم تحت الاكل فى الطبق وارشهم على الطبق ...


سادسا البطاطس المقلية:
باقشر البطاطس واغسلها بعد ماأقشرها بس... وبعدين اأقطعا صوابع متوسطة
وطويلة.. وانقعها فى ماء ساخن وملح وخل وملعقة سكر..(لكل كيلو بطاطس 1لتر
ماء ساخن و3ملعقة ملح صغيرة وربع كوب خل وملعقة سكر) واتركها فى الماء
منقوعة لحدمايبرد (مش اوى )يكون دافئ واحمرها فى زيت غزير وساخن جدا
واقلبها باستمرار لكن بعد ما تاخد اللون الاصفر الفاتح.. واقلبها لحد لونها
ما يبقى دهبى فاتح وأنشلها على ورق ماص للزيت واسيبها لحد ماتبرد وبعدين
احطها فى علبة بلاستيك فى الفريزر... واخرجها فى اى وقت على الطاسة اللى
فيها زيت ساخن جدا على طول من الفريزر(عشان درجة برودة البطاطس هتقلل درجة
حرارة الزيت فلازم يكون الزيت سخن اوى اوى)

سابعا ورق العنب:
باقوم برص ورق العنب واحدة عكس واحدة... يعنى امسك الورقة من العنقود
واحطها فى اتجاه معين والورقة اللى بعدها اخلى العنقود فى الجهة الاخرى
.......واشيلهم فى اكياس فى الفريزر ولما باطلع الكيس باسلق ورق العنب وهو
متجمد..


ثامنا الباميه:
باقمع البامية وأغليها لمدة تلات دقائق فى مية مغلية على النارواطلعها من
المية المغلية على مياة فيها مثلجة(فيها تلج)واصفيها كويس من المية واشيلها
فى اكياس ولما باستخدمها بحطها وهى متجمدة مش بسيبها تفك عشان لونها يبقى
حلو مش غامق..

خامسا الموز:
لكل كيلو موز ربع كوب لبن و2 ملعق سكر واضربه فى الخلاط هايبقى عندك
جرانيتا موز تحفة ... باخد منها بالمعلقة واعمل عصير موز باللبن او بحطها
على فروت سلاط بدل الأيس كريم وبحطها كمان على الكيكة وهية لسه طالعة من
الفرن (ساخن مع بارد) بس مش هاقدر اوصفهالكو يميي موت..


سادسا الجوافة:
باقطعها شرايح واحط عليها سكر واشيلها فى الفريرز فى اكياس حسب الحاجة...


سابعا البلح الرطب (الاسمر):
باشيله فى برطمان بعد ما أشيل النوى وأقسمه نصفين.. باحطه بالطول جنب بعض
وده بيسهل انى اخد منه من غير مايتقطم .. وعلى فكرة مش بيتجمد أبدا" ..
وبعمل منه تارت البلح وكيكة البلح فى اى وقت فى السنة...

ثامنا الرومان:
بافصص الرومان واخرج الحب واحط عليه سكر واشيلة فى اكياس ... ومش بيتجمد
برضه.. وباستخدمه فى الفروت سلاط وسلاطة الرومان وتارت الفواكه وكزينة
لكثير من الحلويات والايس كريم.. وكمان بعمله عصير واصفيه ..

تاسعا العنب:
باشترى العنب اللى حباته كبيرة سواء كان أحمر أو أخضر.. وباشيله فى اكيس
بعد ما بأفرط العنب من العنقود واغسله.. وباخد كمية منه واسيبها يومين على
صينية كبيرة مفروشة بورق ابيض وعلى الورق فوطة قماش .. وبعدين اجيب حلة
واحط فيها ماء مغلى وزيت لوز (لكل لتر ماء ملعقة زيت لوز صغيرة) ونضع فيها
العنب بعد ان أصبح ذابلا" لمدة ثلاث دقائق وبعدين باصفى العنب وبعدين باحطه
مرة تانية على نفس الصينية وباسيبها فى مكان مشمس اوى لمدة عشرة ايام وكل
يوم باقلبه.. هايبقى عندك زبيب بيتى .. انا باعملة لو كان العنب اللى عندى
بقى ذابل او كان مش حلو اوى...

عاشرا" الليمون والبرتقال البلدى:
الاتنين باعملهم بنفس الطريقة... الاول بابشر قشر الليمون اوالبرتقال بمشرة
صغيرة اوى.. ماتبشريش الجزء الابيض... وباحتفظ بيهم فى علب تلاجة صغيرة
اوى او برطمانات صغيرة لانى باعمل كميه كبيرة جدا..وبعدين باقسم الليمون
والبرتقال اللى بشرت قشرتهم نصفين وباعصرهم كويس وباحطهم فى علب مكعبات
التلج ... وباعملهم مكعبات ليمن وبرتقال.. وكل مكعب على قد كوب العصير لو
قلبناه كويس مع ماء وسكر... او كميه مكعبات فى الخلاط مع مياة
وسكر.......وكمان مكعبات الليمون باتبل بيها الفرخ والبفتيك مع باقى
المكونات طبعا.. وباعمل منها كل حاجة.. الشربات بتاع الحلويات.. وباغلى مع
مكعب ليمون شوية مياه فى اى حلة المونيوم يكون لونها بقى غامق... وحاجات
تانية كتير .. يعنى انتى ومزاجك..


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اليكم طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ضوء على فلسطين والأقصى  :: المنتدى الثالث ... الأسره والمجتمع :: قسم المأكولات والطبخ العربي " بالصور-
انتقل الى: